Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Amerikaanse senator wil ‘nog meer gevangenen’

 22 mei 2016 

    Print       Email

Er worden te weinig mensen opgesloten in de VS, vindt de Republikeinse senator Tom Cotton. Als er minder mensen zouden worden opgesloten, zou dat Amerika veranderen in Irak, voegde hij eraan toe.

gevangeneCotton heeft kritiek op justitiële hervormingen in het land met het grootste aantal gevangenen en de op één na hoogste opsluitingsratio. Zijn collega’s willen de overbevolking in gevangenissen aanpakken door de verplichte minimumstraffen voor misdrijven zonder geweld, te verminderen.

Hij is mordicus tegen een verlaging van het aantal gevangenen en vindt dat er juist méér mensen opgesloten zouden moeten worden. “Wetshandhavers arresteren slechts 19% van de daders van vermogensdelicten en 47% van gewelddadige criminaliteit. Wij hebben juist een onder-opsluitingsprobleem.”

Volgens het Institute for Criminal Policy Research in Engeland heeft de VS de grootste gevangenispopulatie ter wereld. Alleen de Seychellen, een klein eilandje met 90.000 inwoners, heeft meer gevangenen per hoofd van de bevolking.  

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »