Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Amerikaanse spion onderschept door Russen

 5 mei 2016 

    Print       Email

Een Amerikaans spionagevliegtuig is vorige week in het oosten van Rusland onderschept door een Russisch MiG-31 gevechtsvliegtuig. Washington probeerde het incident onder het tapijt te schuiven en zegt nu dat het op een “veilige en professionele manier” is opgelost.

De MiG-31 is volgens de Russen het snelste vliegtuig ter wereld. Het naderde het Amerikaanse toestel tot 15 meters in het internationale luchtruim dichtbij de stad Petropavlovsk-Kamtsjatski,

 mig-31Volgens Commander Dave Benham, woordvoerder van de Pacific Command, gaat het nergens over: “Een Amerikaanse P-8 Maritime Patrol verkenningsvliegtuig was op een routinemissie in het internationale luchtruim toen hij werd onderschept door een MiG-31 in de nabijheid van het schiereiland Kamtsjatka” zegt hij.

“Het komt vaak voor dat toestellen van de VS en andere legers elkaar onderscheppen en in de grote meerderheid van de gevallen gebeurt dat op een professionele manier” zei Benham tegen het online nieuwsmedium Washington Free Beacon.

De Amerikaan bevond zich tijdens het incident dichtbij een belangrijke Russische marinebasis. Volgens de Russen probeerden de Amerikanen daar een nieuwe Russische raketonderzeeër te bespioneren.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »