Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Baby’s sterven door crisis in Venezuela

 18 mei 2016 

    Print       Email

venezuela-2

 

In Venezuela gaan dagelijks baby’s dood, zegt dokter Osleidy Camejo, een chirurg in de Venezolaanse hoofdstad Caracas; dat komt, vertelt hij, doordat de ziekenhuizen gebrek hebben aan alles: antibiotica, intraveneuze vloeistof, voedsel. En wanneer de stroom uitvalt, valt ook de beademingsapparatuur uit op de kraamafdeling.

Artsen houden noodlijdende kinderen in leven door hen urenlang lucht in de longen te pompen – handmatig, schrijft de New York Times.

De economische crisis is omgeslagen in een gezondheids-noodtoestand, die ontelbare Venezolanen het leven kost.

Handschoenen en zeep zijn niet meer te vinden in sommige ziekenhuizen. Medicijnen tegen kanker zijn alleen nog illegaal te koop op straat.

In het Hospital Universitario de Los Andes was er niet genoeg water om bloed van de operatietafel te wassen. Artsen bereidden zich voor op operaties door hun handen te wassen met gebotteld water.

De gevolgen zijn afschuwelijk. Het sterftecijfer bij zuigelingen is meer dan honderd maal gestegen. Het aantal jonge moeders dat doodgaat bij de bevalling is vijfmaal groter geworden.

Venezuela had de grootste oliereserves ter wereld, maar de regering heeft nauwelijks gespaard toen de olieprijzen hoog waren. Nu die prijzen zijn ingestort, zijn de gevolgen desastreus.

“Het is crimineel dat wij zitten in een land met zoveel olie, en dat mensen dood gaan omdat er geen antibiotica is” zegt parlementariër Oneida Guaipe.

Maar toen de parlementaire oppositie zorgde dat er internationale hulp werd geregeld om de gezondheidszorg op te krikken, trok president Maduro daar een streep door.

Hij verscheen op televisie met een toespraak waarin hij de actie een poging om zijn beleid te ondermijnen noemde. En daarom verwijderden chirurgen een blindedarm die op barsten stond, terwijl zij in het bloed stonden van een vorige patiënt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »