Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Barry’s bas was voor de man, niet voor de vrouw

 23 mei 2016 

    Print       Email

barry-whiteSorry dames: die diepe, manlijke stem heeft de Schepper niet voor jullie genoegen zo gemaakt. De Barry White-stem was oorspronkelijk bedoeld om rivalen af te schrikken, zeggen onderzoekers.

Een onderzoeksteam van Penn State University merkte dat mannen sterker dan vrouwen reageren op een donkere bariton. “Een lagere stem maakt mannen aantrekkelijk voor vrouwen. Maar het laat mannen vooral dominanter overkomen bij andere mannen” zegt onderzoeksleider David Puts.

Voor het onderzoek lieten de wetenschappers meer dan 1100 mannen vrouwen luisteren naar de opgenomen stemmen van 500 mannen en vrouwen.

De meeste mannen hadden de indruk dat de lage stemmen hoorden bij dominante mannen, staat in het onderzoeksrapport. De mannen met een lage stem bleken ook meer testosteron (het mannelijke geslachtshormoon) en minder cortisol (een stresshormoon) te hebben.

“Dat zegt iets over hun conditie, hun gezondheid, hoe indrukwekkend ze zijn” zegt Puts.

Testosteron zorgt dat mannen en vrouwen zin hebben in seks. Het regelt ook de agressie, naast veel andere zaken. Cortisol komt vrij bij lichamelijke of geestelijke stress.

De manlijke proefpersonen waren overigens niet ondersteboven van de vrouwenstemmen.  

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »