Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Britten blijven ‘zombie drug’ Lariam gebruiken

 26 mei 2016 

    Print       Email

lariam-2

Britse militairen blijven gewoon het antimalariamiddel Lariam krijgen, terwijl het Britse ministerie van Defensie geconfronteerd wordt met honderden rechtszaken die veteranen en militair personeel aanspanden tegen de behandeling met dit medicijn.

Lariam werd verboden in de VS nadat een Amerikaanse soldaat 17 Afghaanse burgers had vermoord terwijl hij onder invloed was van Lariam. De militair, sergeant Robert Bales, werd hiervoor tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Het middel veroorzaakt psychoses en honderden militairen zochten al psychiatrische hulp nadat zij het innamen. Een advocatenkantoor zegt dat zij honderden aanvragen heeft liggen van militairen die tijdens hun diensttijd de pil moesten innemen.

Reeds in 2012 zei een Amerikaanse epidemioloog dat uit zijn onderzoek was gebleken dat Lariam, dat ook verkocht wordt onder de naam Mefloquine, giftig kan zijn voor de hersenen.

“Mefloquine is een ‘zombie drug’. Het is gevaarlijk, en zou al jaren geleden verboden moeten zijn” zegt dokter Remington Nevin. Britse militairen die van hun werkgever het medicijn moeten innemen, gooien het liever weg in plaats van het risico van de gevaarlijke bijwerkingen te accepteren.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »