Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Britten willen mensenrechtenwet schrappen

 19 mei 2016 

    Print       Email

Cheryl-James-2Mensenrechtenorganisaties in Engeland zijn fel gekant tegen het omstreden plan van de conservatieven om de Human Rights Act (HRA) te schrappen en te vervangen door een Britse Bill of Rights.

Het voornemen werd uitgesproken door koningin Elizabeth II tijdens haar redevoering bij de opening van het parlementaire jaar.

Burgerrechtenorganisaties noemen de stap “waardig voor de verkiezingscampagne van Donald Trump” en de Engelse afdeling van Amnesty International dringt er bij de regering op aan de mensenrechtenwet “met rust te laten”.

De organisatie Liberty haalt familie aan van Britse militairen die waren omgekomen onder verdachte omstandigheden; hun dood kon alleen worden onderzocht door een beroep te doen op de HRA.

Een man wiens dochter in een Britse legerkazerne dood was aangetroffen met een kogelwond zegt bewijs van en onderzoek naar de moord alleen mogelijk was dankzij de HRA.

“De wet geeft gewone mensen de mogelijkheid om de macht van de staat aan te vechten”, meent Des James, de vader van de vermoorde Cheryl James (foto); “Alleen al het feit dat de gevestigde orde dit vervelend vindt, laat zien dat de wet werkt”, zegt hij.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »