Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Centrale Bank Libië: ‘kraak de kluis’

 17 mei 2016 

    Print       Email

safecrackers-2De Libische Centrale Bank probeert Khaddafi’s kluis te kraken. Het land verkeert in chaos nadat de Leider van Libië met steun van de NAVO was verjaagd.

Daar kwam de prijsdaling van olie overheen, waardoor de inkomsten sterk daalden. En het land wordt verscheurd door de bloedige strijd tussen twee rivaliserende overheden, met daartussen de dreiging van Islamitische Staat (ISIS).

Het financiële tekort dat hierdoor is ontstaan, zou enigszins verlicht kunnen worden door de 184 miljoen dollar aan gouden en zilveren munten die Khaddafi achterliet in een kluis van de Centrale Bank in Beyda.

De gouverneur van de bank weet echter de vijfcijferige code niet om de kluis te openen. De rivaliserende regering in Tripoli heeft de code wel, maar weigert die af te staan uit angst dat het geld gebruikt zal worden om milities te financieren.

Tony-Blair-and-Muammar-GaddafiEn dan is er nog een probleem: op alle munten staat de beeltenis van Khaddafi. En niemand wil munten met Khaddafi’s hoofd.

Omsmelten is een optie, maar dan moet de kluis wel open. Ali El Hibri, governor van de Centrale Bank, bedacht daarom een list: twee kluiskrakers.

Een inbreker gaat proberen gaten te boren in de 50 centimeter dikke beschermende wand van de kluis, om zodoende te komen bij de deur die geopend moet worden met de ontbrekende code.

Daarna komt de tweede kraker in beeld: die gaat proberen met “speciale technieken” de code te kraken.

De Amerikaanse president Obama gaf in april toe dat Libië zijn “grootste fout” was, omdat hij geen plan had voor na zijn interventie in dat land.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »