Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Chinese overheid actief op sociale media via nepaccounts

 22 mei 2016 

    Print       Email

50-centMiljoenen comments op sociale media zijn nep: de Chinese overheid plaatst jaarlijks ongeveer 488 miljoenen nepcomments, om haar burgers af te leiden van slecht nieuws en gevoelige politieke zaken.

Dat blijkt uit een onderzoek van drie wetenschappers, die het werk onderzochten van Chinese online propagandisten die spottend de “Vijftig Cent Partij” worden genoemd: de overheid zou hen naar verluid 50 cent betalen per commentaar.

De Vijftig Cent Partij debatteert meestal niet met critici, maar probeert de publieke aandacht af te leiden van gevoelige zaken door juist positief nieuws te benadrukken, de staat te bejubelen of te wijzen op het revolutionaire verleden.

Het team baseert haar bevindingen op gelekte archieven van e-mails uit 2013 en 2014 van het Internet Propaganda Bureau van het district Zhanggong. Ook e-mails uit andere steden bleken afkomstig van ‘Vijftig Cent’-leden.  

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »