Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Damned if you do, damned if you don’t: weinig zout ook slecht

 23 mei 2016 

    Print       Email

Regelmatig verschijnt nieuw onderzoek, dat vorige wetenschappelijke inzichten onderuit lijkt te halen. Zo publiceerde het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift The Lancet enkele dagen terug een controversieel nieuw onderzoek, dat aantoont dat een dieet met weinig zout geen voordelen biedt en zelfs het risico op hart- en vaatziekten (HVZ) kan vergroten.

zoutDe studie onder leiding van dr. Andrew Mente suggereert dat alleen mensen met hypertensie (hoge bloeddruk) die veel zout gebruiken, zich zorgen zouden moeten maken over de hoeveelheid natrium in hun voeding.

Volgens de wetenschappers van McMaster University and Hamilton Health Sciences toonde hun onderzoek onder 130.000 mensen in 49 landen aan dat ongeacht of mensen een hoge bloeddruk hebben, een laag zoutgebruik gepaard gaat met meer hartaanvallen, beroertes en overlijdens, vergeleken met mensen die iets meer zout gebruiken.

Veel collega’s reageren met ongeloof op het nieuwe onderzoek en weigeren vooralsnog de conclusies aan te nemen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »