Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Dood door de dokter

 7 mei 2016 

    Print       Email

Jaarlijks gaan meer mensen in de VS dood door artsen dan pakweg terroristen en verkeersongevallen. Medische missers zijn doodsoorzaak nummer 3 in Amerika, na kanker en hartaandoeningen.

Dat beweren de artsen Martin Makary en Michael Daniel van Johns Hopkins University medical school.

Doktoren maken jaarlijks tussen 200.000 en 400.000 dodelijke slachtoffers, zeggen zij. De twee onderzoekers begonnen de doden te tellen omdat dit de enige manier is om de overheid zover te krijgen er iets aan te doen.
dokter-dood
“Als medische fouten een ziekte was, zou het op de derde plaats staan van doodsoorzaken in de VS” schreven zij in een analyse die werd gepubliceerd in de online versie van de British Medical Journal.

Kanker zorgde in 2012 voor bijna 600.000 sterfgevallen, hartaandoeningen waren de oorzaak van iets minder doden. De officiële derde is COPD met 150.000 doden – veel minder dan de overlijdens door medisch falen.

Makary noemt het zorgelijk dat heel veel geld wordt gestopt in onderzoek naar kanker en hartaandoeningen, maar dat er nauwelijks aandacht is voor de derde grote doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »