Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Eenmaal per week kerrie, goed tegen dementie

 24 mei 2016 

    Print       Email

Mensen zouden vaker kerrie moeten eten, zeggen wetenschappers. Met minstens eenmaal per week kerrie op het menu help je dementie voorkomen, zeggen zij.

Het advies is gebaseerd op een onderzoek dat aantoonde dat curcumine, de belangrijkste stof in kurkuma – een van de ingrediënten in kerrie – de conditie van de hersenen sterk verbetert en beschermt tegen geheugenverlies op latere leeftijd.

Kurkuma wordt gebruikt in kerries en in veel Aziatische schotels. De onderzoekers denken dat het symptomen van dementie vertraagt of voorkomt.

kerrie

Dementie kan worden voorkomen door minstens eenmaal per week kerrie te eten, onthult het onderzoek.

Volgens de studie, die werd gepubliceerd in het Britse Journal of Nutrition, blokkeert curcumine een eiwit dat gaat klonteren en neuronen die o.a. alzheimer veroorzaken, vernietigt.

Het probleem met curcumine is echter dat het slecht wordt opgenomen in de darmen. Dat kan worden opgelost door curcumine in combinatie met soja lecithine in te nemen, waardoor het niet wordt vernietigd in de maag, zeggen de auteurs.

Andere bronnen adviseren curcumine (kurkumapoeder) in te nemen met wat olijfolie en zwarte peper om de opneembaarheid te vergroten. Het probleem van de opneembaarheid kan nog eenvoudiger worden opgelost door kurkuma mee te koken in gerechten met vet.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »