Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

‘Eerst het eten, dan de moraal’

 31 mei 2016 

    Print       Email

sigaret rokenSchokkend: het pensioenfonds van wetenschappers die werken bij Cancer Research UK investeert in tabaksfabrikant British American Tobacco. Er zit 308 miljoen dollar van de kankeronderzoekers in het bedrijf.

De totale omvang van het pensioenfonds is krap 50 miljard. Een deel daarvan zit o.a. in Royal Dutch Shell (meer dan een half miljard dollar).

Het nieuws dat de kankeronderzoekers geld steken in de productie van tabaksproducten kwam voor velen als een klap in het gezicht. Maar de Universities Superannuation Scheme (USS), die verantwoordelijk is voor de belegging, zegt dat winst vóór morele dilemma’s gaat.

Een woordvoerder zegt dat het USS rekening houdt met sociale, ethische, milieu en bestuurlijke vraagstukken, zolang die ervoor zorgen dat de financiële belangen van haar leden en begunstigden het beste worden behartigd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »