Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Facebook gebruikersovereenkomst mogelijk onwettig

 27 mei 2016 

    Print       Email

facebook1[1]Een Oostenrijkse privacy-activist heeft opnieuw een overwinning geboekt in de strijd tegen clausules in gebruikersovereenkomsten die grote bedrijven als Facebook en Amazon de consument opleggen.

De overeenkomsten die meestal worden gebruikt door multinationals maken het mogelijk om legaal persoonsgegevens van Europeanen over te brengen naar de VS.

Activist Max Schrems vindt dat de Amerikaanse wetgeving weinig waarborgen biedt om deze gegevens te beschermen tegen “inkijk” wanneer zij naar de VS worden gestuurd.

De Data Protection Commissioner (DPO) in Ierland, waar ook Facebook is gevestigd, meldde woensdag dat hij het Ierse High Court zal vragen om te kijken of deze modelcontracten wettig zijn.

Technologiereuzen als Facebook blijven volhouden dat het overbrengen van de gegevens naar de VS goedkoper en sneller is dan ze binnen de EU te houden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »