Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

‘Geef gezonde kinderen geen glutenvrije voeding’

 14 mei 2016 

    Print       Email

Glutenvrije producten worden steeds populairder, maar zijn niet voor iedereen geschikt, zegt Norelle Reilly in The Journal of Pediatrics.

Voor volwassenen kan een glutenvrij dieet werken, zegt Reilly, maar kinderen zouden niet zomaar glutenvrij moeten eten, vindt zij.gluten-1

Gluten is een proteïne dat in sommige granen zit. Het komt in veel (vooral bewerkte) voedingsmiddelen voor.

Bij sommige mensen kunnen gluten leiden tot o.a. glutenintolerantie (coeliakie), wat de binnenkant van de dunne darm kan beschadigen. Dit kan tot ernstige gevolgen leiden en voor mensen met coeliakie zijn gluten dan ook vergif.

Maar gluten is geen natuurlijk gif en dus niet voor iedereen schadelijk. De meeste kinderen ondervinden dan ook geen last van gluten.

Bovendien, zegt Reilly, is glutenvrije voeding niet per se gezonde voeding. Groenten en fruit bevatten geen gluten en mogen dan ook volop gegeten worden, maar een glutenvrij koekje is nog altijd een koekje.

Glutenvrije producten bevatten vaak meer vet en calorieën en zijn vaak niet verrijkt met extra voedingsstoffen. Dat kan leiden tot tekorten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »