Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Google knoeit met kleurtjes

 10 mei 2016 

    Print       Email

blue-black-links-2b

 

Zwart wordt het nieuwe blauw. Misschien.

Zoekmachine Google test momenteel op kleine schaal of de zoekresultaten voortaan in zwart moeten worden weergegeven, in plaats van het huidige blauw.

De meeste googelers zullen de bekende blauwe links tegenkomen. De mensen die nu al zwarte links krijgen, zijn daar niet onverdeeld gelukkig mee.

Als je nu een link ziet in een tekst, is die normaliter blauw; wanneer je de link reeds hebt bezocht, verandert hij in paars. Google heeft echter bedacht dat wij het handiger zullen vinden wanneer de gewone tekst, de link en de bezochte link allemaal dezelfde kleur – zwart – hebben.

Tijdens de computermiddeleeuwen waren schermen monochroom; links werden onderscheiden door ze te onderstrepen. Latere browsers begonnen, toen kleurenschermen hun intrede deden, links blauw te kleuren.

Niemand weet nog waarom destijds voor blauw is gekozen. Mogelijk was het omdat blauw de donkerste kleur is die afsteekt van zwarte tekst.

Hoe het ook zij: wij klikken al langer dan 20 jaren op blauwe links, en er zijn niet veel internetters die zitten te wachten op zwarte links in zwarte tekst.

blue-black-links

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »