Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Hillary Clinton heeft last van Bill’s crime bill

 14 mei 2016 

    Print       Email

Hillary Clinton wordt achtervolgd door de erfenis van haar man. Vrijdag moest Bill Clinton op een campagnebijeenkomst nog eens uitleggen waarom hij de Violent Crime Control and Law Enforcement Act, een wet uit 1994, zo geweldig vindt.

crime-bill

Volgens velen heeft de wet geleid tot een stijging van het aantal gevangenen, met als gevolg overbevolkte gevangenissen, gebroken gemeenschappen, en staten die zich gestimuleerd voelden meer gevangenissen te bouwen en hogere straffen op te leggen.

De wet is gemaakt en ondertekend door Bill Clinton en werd ondersteund door een grote meerderheid van het Congres – inclusief Hillary’s belangrijkste rivaal Bernie Sanders.

In 1995 tekende Clinton ook een wet die een veel hogere straf mogelijk maakt voor handelen in crack cocaïne dan voor dealen in poedervormige cocaïne.

De 1 op 100-regel raakt een gevoelige raciale snaar: de straf voor het verkopen van 1 gram crack cocaïne is gelijk aan die voor de verkoop van 100 gram poedervormige cocaïne. Die laatste wordt vooral door het witte deel van de bevolking gebruikt, crack is populairder onder zwarten.

In juli 2015 zei Clinton hierover op een conventie van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP): “Ik heb een wet getekend die het probleem heeft verergerd. En dat wil ik toegeven.”

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »