Loading...
Navigatie:  Home  >  Opmerkelijk & Lifestyle  >  Bericht

‘Homofilie is maar een trend’

 22 mei 2016 

    Print       Email

zweedse-kerkHomofilie is maar een trend onder jongeren en het is moeilijk om eruit te stappen als je er eenmaal in zit, zegt een hoge kerkleider van de Kerk van Zweden, ’s werelds grootste lutherse gemeente.

Bruno Edgarsson, voorzitter van de raad van bestuur van het bisdom in de Zweedse stad Växjö, tevens lid van de Centrum Partij van Zweden, zegt: “Ik weet niet waarom ze kiezen om homo te worden, maar ik denk dat het een trend is geworden onder jonge mensen, en dan is het niet eenvoudig om jezelf eruit te verwijderen.”

Edgarsson gaf zijn commentaar een week na het Pride Festival in Växjö, waar 9000 deelnemers op waren afgekomen. De evenementen rond het festival zijn gedeeltelijk georganiseerd door de Kerk van Zweden.

De uitspraken veroorzaakten veel ophef in Zweden en de Centrum Partij, waar Edgarsson lid van is, haastte zich te melden dat de partij zich distantieert van zijn opmerkingen.  

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »