Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

‘Hulp aan veteranen vergelijkbaar met bezoek Disneyland’

 25 mei 2016 

    Print       Email

Robert McDonald, de Amerikaanse minister van Veteranenzaken, maakte maandag heel veel mensen heel boos: heel veel Republikeinse senatoren van Senaatsvoorzitter Paul Ryan, tot presidentskandidaat Donald Trump.

McDonald sprak over de lange rijen waar oorlogsveteranen mee te maken krijgen wanneer zij het Bureau voor Veteranenzaken (VA) binnen willen, op zoek naar gezondheidszorg.

“Waar het om gaat, is hoe de veteraan zijn bezoek aan VA ervaart. Wanneer je naar Disney gaat, kijk je dan naar het aantal uren dat je in de rij staat? (…) Het belangrijkste is hoe tevreden je bent met het bezoek”, zei hij.


McDonald probeerde de lange wachttijden voor veteranen die zorg nodig hebben, te bagatelliseren door te zeggen dat de gemiddelde wachttijd “slechts een paar dagen” is.

De mannen en vrouwen die voor hun land hun leven in de waagschaal gesteld hebben, moeten voor primaire zorg een dag of zeven wachten, maar in sommige staten kan dat oplopen tot wel 19 dagen. Veteranen hebben er vaker op gewezen dat oud-strijders sterven terwijl zij op hulp van het VA wachten.


Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »