Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

IMF: ‘corruptie is slopend’

 15 mei 2016 

    Print       Email

Corruptiebestrijding is cruciaal voor economische groei en stabiliteit. Landen kunnen hun economische stabiliteit verbeteren en groei en ontwikkeling stimuleren door corruptie krachtig te verminderen.

corruption-kills-1Dat staat in een recente IMF staff paper. Managing director Christine Lagarde zegt dat de directe kosten van corruptie bekend zijn, maar “de indirecte kosten kunnen substantiëler en slopender zijn”, wat volgens haar leidt tot lagere groei en grotere inkomensongelijkheid.

Corruptie vermindert ook het vertrouwen in de overheid en “tast de ethische normen van burgers aan”, zegt Lagarde.

Volgens Lagarde is het IMF actief bezig haar leden te helpen bij het ontwerpen en toepassen van anticorruptie strategieën, vanwege de mogelijke invloed van corruptie op de macro-economische stabiliteit en duurzame economische groei.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 4 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »