Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Koenders: ‘Oproep boycot is vrije meningsuiting’

 28 mei 2016 

    Print       Email

bds

 

Oproepen van de BDS-beweging (Boycot, Desinvesteringen en Sancties) om Israël te boycotten vallen in Nederland onder het recht op vrije meningsuiting, zegt Bert Koenders, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken.

“Verklaringen of vergaderingen met betrekking tot BDS worden beschermd door de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering, zoals vastgelegd in de Nederlandse grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens”, aldus Koenders tijdens een debat over het Israëlisch-Palestijnse conflict bij de Commissie Buitenlandse Zaken van het Nederlandse parlement in Den Haag.

Hij ging daarmee in op bedreigingen van Israël tegen activisten van BDS.

Koenders benadrukte dat zijn regering nog steeds tegen een boycot van Israël is, maar dat steun aan de BDS-beweging een zaak is van de vrije meningsuiting en daarmee legaal is in Nederland.

Israël noemt de uitspraak “raadselachtig” en vindt dat Nederland een beleid voert dat haat stimuleert. Een woordvoerder van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken zei dat het concept van de vrije meningsuiting moet worden beperkt. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »