Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Koningin: Chinezen ‘behoorlijk onbeschoft’

 12 mei 2016 

    Print       Email

queen-xi-1Chinese ambtenaren waren “behoorlijk onbeschoft”, vorig jaar tijdens het staatsbezoek van president Xi Jinping aan het Verenigd Koninkrijk. Die ontboezeming kwam uit de mond van niemand minder dan Hare Majesteit koningin Elizabeth II.

Een privégesprek van de majesteit werd opgevangen door camera’s. Zo kwam de andere kant van het “buitengewoon succesvolle Chinese staatsbezoek” aan het licht.

Een hoge politiefunctionaris verzuchtte in gesprek met de koningin hoe zwaar zij het had gehad tijdens het bezoek van Xi.

Elizabeth beaamde dat zij daar volledig van op de hoogte was: “Zij waren erg ruw tegen de ambassadeur” voegde zij eraan toe, doelend op de behandeling die Barbara Woodward, de eerste vrouwelijke Britse ambassadeur in China, moest ondergaan.

Dezelfde dag werd ook de Britse premier David Cameron betrapt op ondiplomatieke openhartigheid. Hij vertelde de koningin dat Nigeria en Afghanistan “fantastisch corrupt” zijn.

Ook zijn opmerking dat Nigeria en Afghanistan “waarschijnlijk de twee meest corrupte landen ter wereld” zijn, werden opgevangen door de microfoons van camera’s.

Een woordvoerder van de Nigeriaanse president noemde Cameron’s woorden “beschamend”.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »