Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Maine verliest drinkwater aan commercie

 14 mei 2016 

    Print       Email

De watervoorraad van de Amerikaanse stad Fryeburg is de komende 45 jaren eigendom van voedingsgigant Nestlé. Het bedrijf verkreeg de rechten met hulp van de Republikeinse gouverneur Paul LePage.

Het Opperste Gerechtelijke Hof van de staat Maine bepaalde donderdag in een zaak die tegenstanders van de deal hadden aangespannen, dat de overeenkomst overeind mag blijven.

poland-spring-water

Het is voor het eerst dat in de VS een dergelijke deal voor zo’n lange periode wordt gesloten en activisten zijn bang dat een gevaarlijk precedent wordt geschapen: “Het Hof maakt hiermee de weg vrij voor private ondernemingen om decennialang te profiteren van vitale publieke bezittingen”, zegt de organisatie Food & Water Watch.

Nestlé gaat het drinkwater van de stad verkopen als gebotteld water onder de merknaam Poland Spring. Het bedrijf mag dagelijks 2.283.000 liter water oppompen en moet de stad daarvoor maandelijks 12.000 dollar – afgerond iets meer dan een halve cent per liter, betalen.

Daarmee gaat de stad er fors op vooruit: eerder mocht Nestlé een onbeperkte hoeveelheid water oppompen zonder contract en zonder daarvoor te betalen.

Een lokaal dagblad ontdekte dat de stadsbestuurders die verantwoordelijk zijn voor de verkoop van het drinkwater, allen een directe band met Nestlé hebben.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »