Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Man die Israëlische kernwapens openbaarde, weer aangeklaagd

 9 mei 2016 

    Print       Email

Mordechai Vanunu, de man die onthulde dat Israël een geheim arsenaal van kernwapens heeft in een gedeeltelijk ondergrondse fabriek in de stad Dimona en daarvoor 18 jaren in de cel zat, waarvan 10 jaren in de isoleercel, is opnieuw aangeklaagd.

Vanunu heeft volgens Justitie in Israël de voorwaarden van zijn vrijlating overtreden.

vanunu-1.

Hij werd in 2004 vrijgelaten onder beperkende voorwaarden, waarvan hij enkele heeft geschonden, staat in een nieuwe aanklacht.

Zo had hij in 2013 zonder toestemming een ontmoeting met twee Amerikanen in Jeruzalem.

In 2014 verhuisde hij naar een andere flat in zijn appartementengebouw zonder de politie daarover in te lichten.

En in 2015 gaf hij een interview aan een televisiestation, waarin hij vertrouwelijke informatie verstrekte die er later door de censor werd uitgeknipt.

Vanunu zegt dat er geen geheimen meer zijn die hij kan verklappen. Het enige wat hij wil is zich voegen bij zijn vrouw in Noorwegen.

Hij mag echter Israël niet uit omdat hij, vanwege het verklappen van Israël’s geheime atoomprogramma, nog steeds een bedreiging is voor de nationale veiligheid. Zijn familie denkt dat Israël wil voorkomen dat Vanunu onthult dat de atoomdreiging in het Midden-Oosten niet uit Iran, maar van Israël komt.

Israël heeft altijd geweigerd te bevestigen dat het kernwapens heeft. Het heeft ook altijd geweigerd het nucleaire Non-Proliferatieverdrag te tekenen.

Israël heeft ook altijd internationaal onderzoek van de Dimonafabriek in de Negevwoestein door atoominspecteurs geweigerd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »