Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Mega moet gegevens gebruikers afstaan

 14 mei 2016 

    Print       Email

kim-dotcom-1Het cloud storage-bedrijf Mega, mede opgericht door Kim (Schmitz) Dotcom (die op de nominatie staat om uitgeleverd te worden aan de VS), moet gegevens van gebruikers afstaan aan een Amerikaanse rechtbank.

De High Court van Nieuw-Zeeland veroordeelde Mega donderdag de e-mailadressen, IP-adressen en andere gegevens van gebruikers die worden verdacht te hebben ingebroken in systemen van de Kazachstaanse overheid, af te geven.

Kazachstan beweert dat hackers duizenden gevoelige documenten en e-mails tussen Kazachstaanse ambtenaren en hun adviseurs in de Verenigde Staten hebben gestolen, en daarna hebben geüpload naar de servers van Mega.

Een paar weken terug deden geruchten de ronde dat Mega op korte termijn zou sluiten.

Vorig jaar vertelde Dotcom dat Mega in handen was gevallen van een Chinese investeerder die in China wordt gezocht wegens fraude, en dat hij met een eigen, soortgelijk bedrijf zou komen.

Het kan overigens lastig worden om toegang te krijgen tot de gegevens die zijn opgeslagen op de Mega-servers. Volgens het bedrijf is toegang uitsluitend mogelijk met een mastersleutel.

Die is versleuteld opgeslagen met het wachtwoord van de gebruiker. Zonder de master key en het wachtwoord zou toegang niet mogelijk mogen zijn – en volgens de informatie van Mega aan de gebruiker weet alleen de gebruiker deze gegevens.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »