Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Na 14 jaren detentie zonder aanklacht of rechtszaak eindelijk vrij

 24 mei 2016 

    Print       Email

guantanamo_1

 

Een Afghaanse man is na 14 jaren opgesloten te zijn in de Amerikaanse legergevangenis op het Cubaanse Guantánamo Bay, maandag vrijgelaten. De man, die alleen bekend is onder de naam Obaidullah, is nooit berecht en de aanklacht tegen hem was allang ingetrokken.

In een verklaring zegt de Periodic Review Board, die hoorzittingen houdt om te bepalen of gevangenen in aanmerking komen voor vrijlating, dat de man “geen bedreiging van enige betekenis meer vormt voor de Verenigde Staten.”

“Deze jongeman had al jaren geleden vrijgelaten moeten worden”, zegt majoor Derek Poteet, die Obaidullah juridisch bijstaat. Poteet zegt dat de man van zijn bed werd gelicht in 2002 en zwaar is gemarteld.

Hij werd verdacht omdat dichtbij zijn woning landmijnen in de grond lagen. Die lagen er echter sinds de oorlog tegen de Sovjet Unie in de tachtiger jaren, zeggen zijn advocaten.

Obaidullah werd in 2002 opgepakt en in 2008 aangeklaagd voor samenzwering en steun aan terrorisme. In 2011 werd die aanklacht ingetrokken en hij heeft nooit terechtgestaan.
Desalniettemin bleef hij gedetineerd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »