Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Russen gaan achter gokkers aan

 11 mei 2016 

    Print       Email

online-gambling

 

Parlementariërs in de Centraal-Russische regio Tatarstan hebben een wetsvoorstel ingediend waarmee zij het online gokken definitief de nek denken om te draaien.

Volgens de nieuwe wet worden gebruikers van goksites vervolgd. Ook ouders en verzorgers van kinderen die gokverslaafd raken, krijgen een forse boete.

Wie achter de computer wordt betrapt op gokken, moet 10.000 tot 20.000 roebel (omgerekend 150 tot 300 dollar) inleveren. Wie minderjarigen toestaat te gokken, moet tussen 5.000 en 10.000 roebel (75 – 150 dollar) betalen.

De wettenmakers gaan achter de spelers aan, omdat het moeilijk is de illegale goksites aan te pakken. Een uitzondering wordt gemaakt voor huiseigenaren: wie te weinig doet om te voorkomen dat wordt gegokt in een woning die zij verhuren, kan een boete oplopen tot 150.000 roebels.

Gokverslaving kan er ook toe leiden dat iemand onder curatele wordt gesteld. Een eerdere Russische wet bepaalde namelijk dat een gokverslaving kan leiden tot beperkingen in de rechten en vrijheden van de verslaafde.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »