Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Seks is goed voor elk – ook voor ouderen

 26 mei 2016 

    Print       Email

senior-datingEen actief seksleven is erg goed voor de gezondheid van ouderen, zegt dr. Helen Fisher. Zij is biologisch antropoloog en bestudeerde het seksleven van mensen boven de 50.

Seks is heel goed voor de gezondheid van de longen en het hart. Je slaapt beter, het immuunsysteem wordt versterkt. De huid blijft gezond, en het zorgt dat er meer zuurstof naar de hersenen gaat, zegt Fisher.

Ander wetenschappelijk onderzoek onderschrijft het voordeel van seks voor het ouder wordende brein. Een onderzoek dat begin van dit jaar werd gepubliceerd in het Engelse medische magazine “Age and Ageing” zegt dat mensen van boven de 50 met een actief seksleven een betere cognitieve functie en een beter geheugen hebben dan hun leeftijdsgenoten die seksloos door het leven gaan.

Bovendien voel je je gewoon veel beter: “Romantische liefde stimuleert de afgifte van dopamine in de hersenen en daarmee krijg je energie, focus, motivatie, extase en optimisme”, vertelt Fisher.

En het hoeft niet moeilijker te zijn om een partner te vinden op gevorderde leeftijd. Veel oudere volwassenen hebben succes op online dating sites of matchmaking diensten die zich richten op hun leeftijdsgroep.

“Ouderen zijn niet per se op zoek naar een huwelijk. Zij zoeken eerder naar gezelschap”, zegt Peggy Wolman, een matchmaker. Als daar later romantische liefde, gehechtheid en seks uit voortvloeit, is dat alleen maar een voordeel, vindt zij. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »