Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Smartphone opladen via laptop gevaarlijk

 27 mei 2016 

    Print       Email

Chatting-On-SmartphoneWanneer je de batterij van je smartphone oplaadt via je laptop, maak je jezelf kwetsbaarder om gehackt te worden. Kaspersky Lab (van de antivirus software) ontdekte na onderzoek dat het veiliger is je telefoon op de ouderwetse manier op te laden: via het stopcontact.

Wanneer je je telefoon via een USB-kabel aansluit op je laptop, wordt “een hele litanie van data” overgebracht tijdens de ‘handshake’ van de twee apparaten.

En omdat gebruikers hun telefoon bijna overal met zich meedragen, kan het apparaat de eigenaar op een unieke manier identificeren bij iedereen die belangstelling heeft in deze informatie.

Het is ook mogelijk om stiekem de smartphone te infecteren met software die verborgen wordt in het diepste deel van het geheugen van de telefoon, met een simpele USB-kabel.

Kaspersky verbaast zich dat het nog steeds mogelijk is om dit te doen, terwijl het al twee jaren bekend is dat het kan: “Je hoeft niet eens superhandig te zijn om dit soort aanvallen uit te voeren, alle informatie die je hiervoor nodig hebt kun je makkelijk vinden op het internet” zegt een Kaspersky-onderzoeker.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »