Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Studente verdacht van terreur omdat zij Koerdisch spreekt

 16 mei 2016 

    Print       Email

pinar-1

 

Een Koerdische die in Turkije studeert, belde naar huis en voerde een gesprek in het Koerdisch met haar ouders die geen Turks spreken.

Medebewoners van haar slaapzaal die dit hoorden, gaven haar aan bij de politie. Het meisje, Pinar Cetinkaya, werd van de universiteit gestuurd, verloor haar beurs en werd opgepakt op verdenking van “terreurpropaganda”.

Toen zij enkele dagen later haar spullen wilde ophalen, werd haar de toegang tot het studentenhuis geweigerd omdat zij mogelijk een bomgordel zou kunnen omhebben.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan had eerder deze week in het openbaar gezegd dat sommige universiteiten in Turkije “broeinesten van terrorisme” zijn.

De VN kondigde vrijdag aan een missie naar Turkije te zullen sturen om vermeende schendingen van mensenrechten in het Koerdische zuidoosten van het land te onderzoeken.

Eerder dit jaar hadden 200 academici uit de hele wereld een petitie ondertekend tegen de Turkse militaire actie tegen de Koerden. De Turkse regering bestempelde het document als “terroristische propaganda” en sloot 20 ondertekenaars op.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »