Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Suriname trekt internationale aandacht vanwege IMF-lening

 30 mei 2016 

    Print       Email

imf-Amerikaanse media besteedden dit weekend aandacht aan de lening die Suriname van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) krijgt om haar economische hervormingsprogramma te ondersteunen.

Het IMF zegt dat Suriname wordt geconfronteerd met wat zij noemt “aanzienlijke begrotingstekorten en sterk gekrompen internationale reserves”.

Suriname is volgens de Amerikaanse televisiezender CNBC pas het tweede Zuid-Amerikaanse land in bijna tien jaren dat steun zoekt voor een reddingsoperatie bij het Fonds. Het laatste land dat deze steun zocht was Peru.

De hulp wordt verstrekt in de vorm van een stand-by-overeenkomst, waarbij leningen worden verstrekt onder de voorwaarde dat het land een beleid voert dat is gericht op het stabiliseren van haar financiën en economie.

Volgens CNBC verwachten analisten dat meer beleidsmakers hun trots zullen inslikken en zullen terugkeren naar het IMF, dat sterk wordt gewantrouwd vanwege haar rol bij de financiële ineenstorting van Argentinië in 2011.

Als potentiële IMF-kandidaten worden de OPEC-leden Ecuador en Venezuela genoemd, wier economieën zijn gekrompen nadat investeringen en olie-aankopen door China afnamen.
Ook Brazilië, de grootste economie in de regio, kampt met een recessie door het instorten van de prijzen voor graan en ijzererts. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »