Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Tienduizenden in Brussel op straat tegen bezuinigingen [VIDEO]

 25 mei 2016 

    Print       Email

De Belgische politie kwam dinsdag fors in botsing met de 60.000 demonstranten die in de Belgische hoofdstad Brussel protesteren tegen de strenge bezuinigingen in het land.

Oproerpolitie zette waterkanonnen in tegen de tienduizenden betogers in het centrum van Brussel. Minstens twee politiemannen, onder wie hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen, en een aantal demonstranten raakten gewond.

De demonstratie is georganiseerd door vakbonden onder het thema “genoeg is genoeg”, om te protesteren tegen wat zij noemen het “asociale overheidsbeleid”, dat diep snijdt in het sociale systeem van het land.

De vakorganisaties hekelen de bezuinigingen op openbare dienstverlening en onderwijs, gebrek aan banen en de afwezigheid van een sociale dialoog.

Opgenomen live feed (duur: 48 minuten)

Zij zijn ook tegen de zogenoemde ‘Wet Peeters’. Minister van Werk Kris Peeters voerde de 45-urige werkweek weer in, met werkdagen van 9 uur die kunnen oplopen tot 11 uur per dag en 50 uur per week.

De regels voor overwerk, avond-, nacht- en weekendwerk zijn versoepeld en de arbeidstijd wordt op jaarbasis berekend, waardoor individuele lange werkdagen mogelijk worden.

Bovendien hoeven werkgevers de overuren niet meer uit te betalen, omdat de werktijd per jaar wordt berekend.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 4 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »