Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Venezolaanse oppositie wil eigen land uit OAS

 24 mei 2016 

    Print       Email

oas-zegelVenezolaanse parlementariërs hebben officieel verzocht om schorsing van hun eigen land bij de Organisatie van Amerikaanse Staten.

De Nationale Assemblee (AN) die door de oppositie wordt gedomineerd, bracht een rapport uit aan OAS-voorzitter Luis Almagro waarin wordt gesteld dat de democratische orde in Venezuela is ingestort.

De voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van de AN, Luis Florido, zegt dat zij Venezuela niet willen isoleren, maar de nodige druk willen uitoefenen zodat “wij Venezolanen, met bemiddeling van het Inter-Amerikaanse Systeem, een politieke oplossing kunnen vinden voor de crisis.”

Als OAS-secretaris generaal Almagro meegaat met de Assemblee, zullen minstens 18 van de 34 assembleeleden voor zo’n maatregel moeten stemmen.

Van Almagro is bekend dat hij kritisch staat tegenover de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Vorige week donderdag ging hij op Twitter fel tekeer tegen Venezuela’s leider.

In een aantal tweets schreef hij onder andere: “Ik ben geen verrader van mijn ideeën noch mijn principes MAAR U BENT EEN VERRADER van uw eigen volk.

<!—einde tweet –>  

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »