Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Waar is Fukushima’s kernafval? [VIDEO]

 25 mei 2016 

    Print       Email

fukushimaJapan is 600 ton radioactieve brandstof kwijt. De chef van het team dat de drie verwoeste kernreactoren van Fukushima ontmantelt, heeft geen idee waar de gesmolten brandstof is gebleven.

Na de tsunami van 2011 en de daarop volgende meltdown in de Fukushima Dai-ichi kerncentrale, brandde gesmolten uranium door de reactordrukvaten en verzamelde zich onder het station in een ruimte die nu gevuld is met water.

De officiële schatting is dat onder elk van de drie units ongeveer 200 ton nucleair afval ligt, wat zou verklaren waar de 600 ton ligt.

Maar vijf jaar na de tragedie van Fukushima is het nog steeds niet mogelijk om de precieze locatie van de weggelekte brandstof te bepalen.

De zoektocht wordt bemoeilijkt door de enorme hoeveelheid straling in de buurt van de gesmolten reactors. Die is zo hoog, dat zelfs speciaal gebouwde robots die het gebied worden ingestuurd om er poolshoogte te nemen, onklaar raken.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »