Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Wrakstukken EgyptAir gevonden; twijfel over oorzaak crash

 21 mei 2016 

    Print       Email

De Egyptische marine heeft wrakstukken gevonden van het toestel van EgyptAir, dat woensdag van Charles de Gaulle Airport in Parijs opsteeg en donderdagochtend in het Egyptische luchtruim van de radar verdween.

Deze bekendmaking werd vrijdag gedaan door het Egyptische ministerie voor de burgerluchtvaart.

egyptair-2De marine vond menselijke resten en eigendommen van passagiers van EgyptAir vlucht 804 op 290 kilometer ten noorden van Alexandrië. Er wordt nu gezocht binnen een straal van 40 kilometer rondom de plek waar het toestel vermoedelijk is neergestort.

Verschillende bronnen meldden onafhankelijk van elkaar dat volgens een ACARS-bericht die van het toestel was ontvangen, rook was waargenomen in een van de toiletten.

Een tweede ACARS-bericht meldde kort daarna “avionics smoke”: rook afkomstig van de elektronische systemen in het toestel. ACARS-berichten (ACARS: Aircraft Communications Addressing and Reporting System) zijn vluchtgegevens die regelmatig worden gestuurd naar de vliegmaatschappij van elk toestel.

Geen van de passagiers stond op een Europese of Amerikaanse lijst van bekende terroristen, zeggen drie bronnen binnen Europese veiligheidsdiensten.

Luchtvaartexperts en inlichtingendiensten over de hele wereld denken dat het zeer waarschijnlijk om een terroristische aanslag gaat; een technisch mankement wordt officieel nog steeds uitgesloten.

Toch zijn er geluiden dat, gezien de rookmeldingen en het feit dat binnen enkele minuten na deze meldingen de systemen van het vliegtuig afsloegen, het goed mogelijk is dat het toch om een technisch probleem – bijvoorbeeld een brand aan boord – zou kunnen gaan.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »