Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Alcohol- en uitgaansverbod voor Amerikaanse militairen na nieuwe rel Okinawa

 6 juni 2016 

    Print       Email

okinawa-protestBijna 19.000 Amerikaanse mariniers die in Japan zijn gestationeerd, hebben een totaal drinkverbod en een uitgaansverbod. Aanleiding zijn drie schandalen achter elkaar waar Amerikaanse militairen bij zijn betrokken.

Er was al veel ophef op het Japanse eiland Okinawa omdat de bevolking de Amerikaanse marinebasis liever kwijt dan rijk is. Onlangs werd de bevolking weer opgeschrikt door twee gevallen van verkrachting van en moord op twee jonge Japanse vrouwen.

Terwijl de Amerikanen een rouwperiode van 30 dagen in acht namen voor het laatste slachtoffer van moord, werd een Amerikaanse marinier opgepakt door de Japanse politie omdat hij met zesmaal de toegestane hoeveelheid alcohol twee aanrijdingen maakte in een gestolen auto, terwijl hij aan de verkeerde kant van de weg reed.

Alle militairen zijn nu beperkt in hun bewegingen en mogen de basis niet verlaten; alleen degenen die gestationeerd zijn in stedelijke gebieden mogen naar en van het werk reizen. Alle andere bewegingen zijn verboden.

De Japanners zijn woedend, omdat de afgelopen 30 jaren vaak verkrachtingen en moorden werden gepleegd door Amerikaanse militairen, zonder dat daar adequaat tegen werd opgetreden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »