Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Bedriegers geven medailles terug

 2 juni 2016 

    Print       Email

bedrogSergey Kirdyapkin en Olga Kaniskina, de Russische snelwandelaars die zijn betrapt op het gebruik van doping, hebben de medailles die zij in 2012 op de Olympische Spelen in Londen wonnen, teruggegeven.

Kirdyapkin, die goud won op de 50 kilometer snelwandelen, is in januari 2015 geschorst voor drie jaren en twee maanden; zijn sanctie werkt terug tot oktober 2012.

Kaniskina (foto), zilveren medaillist in Londen op de 20 kilometer, verliest ook haar gouden medaille die zij in 2010 won op het Europees Kampioenschap in Barcelona, net als alle prijzen die zij tussen augustus 2009 en oktober 2012 won.

Het Hof van Arbitrage voor Sport gaat mee met de International Association of Athletics Federation die strafverlichting voor de twee afwijst, waardoor Kirdyapkin ook zijn gouden medaille van de wereldkampioenschappen van 2009 in Berlijn kan kwijtraken.

De gouden medaille voor de 50 kilometer gaat nu naar de Australier jared Tallent. De zilveren medaille bij de vrouwen gaat naar de Chinese Si Tianfeng. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »