Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Doodschieten zwangere vrouwen was ‘passend geweld’

 2 juni 2016 

    Print       Email

special-forces-1De Amerikaanse Special Forces die in februari 2010 tijdens een nachtelijke aanval in het Afghaanse dorp Khataba twee zwangere vrouwen en drie andere burgers doodschoten, hebben niets fout gedaan. Volgens een intern onderzoek van het Pentagon hebben zij gebruik gemaakt van een “passend niveau van geweld”.

Er worden dan ook geen disciplinaire maatregelen genomen tegen de soldaten. Het Amerikaanse leger heeft toegegeven dat er burgers zijn gedood en ontkent dat geprobeerd is het incident ‘te laten verdwijnen’.

De slachtoffers waren op een feest waar de naamgeving van een pasgeboren kind werd gevierd. Het leger had bekendgemaakt dat de burgers twee dagen tevoren waren gedood door opstandelingen.

Maar de lichamen van de burgerslachtoffers lagen zij aan zij met die van gedode opstandelingen, wat aangeeft dat zij tijdens de inval van de Amerikanen zijn gedood.

De wijze waarop de moorden zijn afgewikkeld lijkt op de conclusies die het Amerikaanse leger trok na een luchtaanval op een ziekenhuis van de organisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) in oktober 2015.

AzG zegt dat de aanval een oorlogsmisdaad is, omdat de locatie van het ziekenhuis vooraf bekend was; het Amerikaanse leger zegt dat de aanval niet opzettelijk was en daarom geen oorlogsmisdaad is. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »