Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Duits-Turkse parlementariërs met de dood bedreigd om ‘Armeense genocide’

 7 juni 2016 

    Print       Email

erdogan-1Het bloed van Duitse Kamerleden van Turkse afkomst is besmet en moet in een laboratorium worden getest op de “Turkse identiteit”. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan afgelopen zondag in een toespraak voor de Sabahattin Zaim Universiteit in Istanboel.

Erdogan ging hiermee in op de stemming in het Duitse parlement, dat besloot de Armeense genocide door het Ottomaanse Rijk te erkennen.


Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog werden één tot anderhalf miljoen Armeniërs in het Ottomaanse Rijk vermoord. In 1923 viel dit Rijk uiteen en ontstond het huidige Turkije.

Turkije stelt zich op het standpunt dat er geen genocide was, maar van slachtoffers van een burgeroorlog en andere ontberingen. Bovendien zou het aantal slachtoffers liggen tussen 300.000 en 500.000, inclusief Turkse slachtoffers.

Het land heeft lange tijd druk uitgeoefend op andere landen om de genocide te ontkennen.

President Erdogan betwijfelde in het openbaar of de Duits-Turkse parlementsleden wel de “Turkse identiteit” hebben; na zijn uitbarsting, die via de media werd uitgezonden, ontvingen de parlementariërs diverse doodsbedreigingen.


Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »