Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Franse zondvloed: noodtoestand en evacuaties

 3 juni 2016 

    Print       Email

Frankrijk is getroffen door een zondvloed: vanwege zware overstromingen na stortregens moesten duizenden mensen hun huizen ontvluchten.

De Franse president François Hollande riep donderdag de noodtoestand uit, nadat de Loire en de Seine buiten hun oevers traden na zware stortbuien.

Het Louvre in Parijs blijft vrijdag gesloten om uit voorzorg kunststukken te verwijderen, voor het geval dat het water in de Seine te hoog wordt. Ook het Musée d’Orsay sloot donderdag eerder dan normaal.


De spoorwegmaatschappij SNCF moest een ondergrondse lijn langs de Seine sluiten; die wordt veel gebruikt door toeristen die naar de Eiffeltoren en de Notre Dame willen.

Vanaf het vorige weekend zijn al duizenden mensen met bootjes geëvacueerd. De straten in Parijs zijn veranderd in rivieren, waar bootjes en vlotten doorheen varen.

Het waterpeil van de Seine is in Parijs al vijf meter gestegen en dat zal alleen maar erger worden, waarschuwt het stadsbestuur.

Ook andere delen van Europa hebben te kampen met zware regenval. Zes dagen stortregens hebben al acht doden geëist in Duitsland.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »