Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Legerpredikant: ‘Ik weiger beleid van niet-verantwoorde moorden te ondersteunen’

 4 juni 2016 

    Print       Email
Een drone lanceert bommen

Een drone lanceert bommen

Het beleid van de regering-Obama inzake drone-aanvallen over de hele wereld heeft de verantwoording, het overzicht en het systeem van wederzijdse controle en evenwicht tussen de drie (staats-)machten opgeblazen en in rook doen opgaan.

Dat zei een Amerikaanse legerpredikant die in april het leger van zijn land verliet.

In een brief aan president Barack Obama zegt de eerwaarde Chris Antal dat hij zijn functie neerlegt vanwege het “moorden zonder verantwoording” als gevolg van de drone-oorlog in landen als Pakistan en Jemen.

Antal schreef in zijn ontslagbrief dat hij terugtreedt omdat “de uitvoerende macht het recht blijft opeisen om iedereen te doden, waar dan ook ter wereld, wanneer dan ook, om geheime redenen, gebaseerd op geheim bewijs, in een geheim proces, door niet-geïdentificeerde functionarissen. Ik weiger dit beleid van niet-verantwoorde moorden te ondersteunen.”

Volgens informatie die The Bureau of Investigative Journalism (TBIJ) verzamelde, zijn de afgelopen 10 jaren 1000 burgers vermoord met drone-aanvallen en werden totaal minstens 7000 gedood in Afghanistan, Libië, Pakistan, Somalië, Jemen, Irak en Syrië.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »