Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Onderzoek: morfine verlengt pijn

 1 juni 2016 

    Print       Email

Een baanbrekend onderzoek van de Universiteit van Colorado toonde nog een gevaar aan dat schuilt in het gebruik van opiaten. Wanneer middelen als morfine gebruikt worden om pijn voor de korte termijn te bestrijden, kunnen zij de duur van chronische pijn verdubbelen.

De onderzoekers zagen dat het gebruik van morfine de pijnsignalen, afkomstig van het gekwetste gebied naar de ruggengraat, in feite intensiveert. Hiermee worden zenuwcellen extreem geprikkeld, waardoor de pijn langer duurt.

De implicaties zijn volgens Linda Watkins, professor aan de Colorado-universiteit, groot voor mensen die opiaten gebruiken als morfine, oxycodon en methadon, omdat nu duidelijk is dat het gebruik van deze middelen hun lijden juist verlengt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »