Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Steeds meer mannen met syfilis in West-Europa

 2 juni 2016 

    Print       Email

Syfilis rukt op in Europa. Vanaf 2010 neemt het aantal personen met de geslachtsziekte steeds meer toe. De slachtoffers zijn meestal mannen.

Volgens de laatste cijfers van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) waren er in 2014 zesmaal meer mannen met syfilis dan vrouwen.

gay-guysMeer dan 6 op de 10 slachtoffers zijn besmet bij seks van mannen met mannen, terwijl het aantal infecties bij vrouwen juist daalde.

Veel landen in vooral West-Europa zagen tussen 2010 en 2014 een scherpe stijging van gemelde syfilisinfecties; de groei was groter dan 50% in België, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Syfilis wordt met de geslachtsgemeenschap overgebracht door een bacterie. De ziekte begint met een pijnloos zweertje, vaak bij de geslachtsdelen of de mond, binnen twee weken tot drie maanden na de besmetting.

In een gevorderd stadium wordt het centraal zenuwstelsel aangetast, waarbij ernstige neurologische en psychiatrische verschijnselen optreden. De ziekte kan ook het hart en de grote bloedvaten aantasten. <!– voe-iii –>

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »