Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Terroristen kunnen dankzij wapenlobby ongelimiteerd wapens inslaan

 6 juni 2016 

    Print       Email

President Barack Obama heeft de eigenaar van een wapenwinkel gewezen op de consequenties van zijn eis, en die van de wapenlobby, om vuurwapenbezit voor de “good guys” minder te belemmeren.

De man wilde weten waarom Obama en Hillary Clinton het bezit en gebruik van vuurwapens willen beperken en beheersen.

Obama wees erop dat het niet waar is dat hij mensen hun wapens wil afpakken, “en het kan mij niet schelen hoe vaak gunde NRA (National Rifle Association of America, de vuurwapenlobby) dat zegt.”

Hij zei dat er tijdens zijn zittingsperiode meer vuurwapens zijn verkocht dan ooit in de Amerikaanse geschiedenis. Uit cijfers van de FBI blijkt inderdaad dat de verkoop van wapens tussen 2008 en 2013 met 65% is gestegen.

Maar de opstelling van de NRA creëert ook een nationaal veiligheidsprobleem, legt Obama uit. Er wonen mensen in de VS “die wij op een no-fly lijst mogen zetten omdat zij bewezen aanhangers van Islamitische Staat zijn, maar ik mag hen vanwege de NRA niet verbieden een wapen te kopen”, zegt de president.

“Dit is iemand van wie wij weten dat hij een ISIS-aanhanger is. En als hij op ditzelfde moment een wapenwinkel wil binnenlopen en zoveel wapens en munitie wil kopen als hij kan betalen, is er niets dat hem tegenhoudt, zelfs wanneer de FBI weet wie deze persoon is.”

Dit is een probleem dat alleen kan worden opgelost, zegt Obama, “wanneer niet ieder voorstel voor een oplossing wordt beschouwd als een of andere tirannieke vernietiging van het Tweede Amendement.”

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »