Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

VN blauwhelmen schuldig aan moord, zegt HRW

 8 juni 2016 

    Print       Email

congo-blauwhelmenIn Boali, een stad in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), zijn de stoffelijke resten gevonden van 12 vermiste personen in een massagraf. Congolese manschappen van een VN vredesmissie worden verantwoordelijk gehouden voor hun dood.

De 12 waren op 24 maart 2014 gearresteerd door de VN blauwhelmen, staat in een rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) dat dinsdag werd gepubliceerd.

De blauwhelmen hebben altijd volgehouden dat de mensen waren ontsnapt, ondanks getuigenverklaringen die dit tegenspraken.

Een onderzoeker van HRW noemt de ontdekking van de lichamen “vernietigend bewijs van een afschuwelijk misdrijf door Congolese peacekeepers, die naar het gebied waren gestuurd om mensen te beschermen, niet om hen af te slachten”.

Volgens HRW hebben Congolese blauwhelmen 18 mensen vermoord tussen december 2013 en juni 2015. De 12 waren gearresteerd nadat een blauwhelm was gedood door christelijke militanten. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »