Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

WHO: OS uitstellen niet nodig

 1 juni 2016 

    Print       Email

zikaDe Olympische Spelen uitstellen of annuleren vanwege de uitbraak van zika in Brazilië is nergens voor nodig. Dat zei de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag, een dag nadat 150 gezondheidsexperts in een open brief aan de organisatie hadden gevraagd de Spelen uit te stellen of te verplaatsen naar een andere locatie.

De experts voerden aan dat het zikavirus verschillende bijkomende aandoeningen veroorzaakt, waaronder abnormaal kleine hoofden bij baby’s en neurologische problemen bij ouderen.

De WHO zegt dat “gebaseerd op de huidige evaluatie, het annuleren of wijzigen van de locatie van de Olympische Spelen van 2016 de verspreiding van het zikavirus niet significant zal beïnvloeden.”

Volgens de organisatie is Brazilië slechts één van de tientallen landen waar een zika-uitbraak is gemeld en zegt dat mensen nog steeds reizen tussen die landen en gebieden.

Aangezien het virus voorkomt in bijna 60 landen wereldwijd waarvan 39 in de Amerika’s, is er geen rechtvaardiging om de Spelen uit te stellen of te annuleren, zegt de WHO, maar zij zal de situatie in de gaten blijven houden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »