Loading...
Navigatie:  Home  >  Wetenschap & Technologie  >  Bericht

Zikavirus kan simpel worden uitgeschakeld

 6 juni 2016 

    Print       Email

Het zikavirus zou heel eenvoudig bestreden kunnen worden: met een klein eiwit, dat iedereen in het lichaam heeft. Dat zeggen wetenschappers van de Universiteit van Massachusetts Medical School in een publicatie die afgelopen zaterdag werd geplaatst in het tijdschrift Cell Reports.

Ieder mens heeft het Interferon-geïnduceerde transmembraan eiwit 3 (IFITM3)  in het lichaam. Eerder was al aangetoond dat mensen met een allel, een genetische variant, van IFITM3 vatbaarder zijn voor het ontwikkelen van ernstige griep.

ifitm3-zika-influenza

Toen de onderzoekers het zikavirus in handen kregen, was een van hun eerste acties dan ook kijken wat het eiwit doet met het virus. Een toename van IFITM3, dat voorkomt in bijna elke menselijke cel, bleek het virus tegen te houden zodat het niet kon doordringen in de cel.

Hierdoor wordt voorkomen dat het virus zich kan vermeerderen: het heeft immers de menselijke cel nodig om dit te doen. Een verhoogd IFITM3 zou dus een eenvoudige manier zijn om virussen als zika, maar dus ook andere, uit te schakelen.

De onderzoekers gaan nu kijken op welke manier het lichaam aangezet kan worden tot verhoging van de aanmaak van IFITM3. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
Translate »