Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

600 procent rente enige optie voor laagbetaalde Rus

 8 augustus 2017 

    Print       Email

Voor Russen die weinig verdienen is er maar één manier om het uit te zingen tot het einde van de maand: een korte lening, die wordt afgelost met het nieuwe salaris.

Maar de rentes die worden gevraagd zijn zo buitensporig hoog, dat de Russische overheid zich gedwongen zag de markt aan te pakken.

Meestal wordt niet meer dan 30.000 roebel, ongeveer 500 dollars, geleend. Dat moet binnen een maand worden terugbetaald.

De rente is in het algemeen rond de 600 procent op jaarbasis. Voor een lening van 500 dollar moet dus aan het einde van de maand 750 dollar worden terugbetaald.

In de praktijk komt het erop neer dat de schuldenaar een nieuwe lening moet aangaan om zijn oude te kunnen aflossen. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel waarin de lener per jaar 600 tot 800 procent rente betaalt.

Onder een nieuwe wet die begin dit jaar werd aangenomen mag hooguit 300 procent rente worden gevraagd. In de Staatsdoema vinden de afgevaardigden dit niet ver genoeg gaan.

Zij willen een maximum van 150 procent, zodat burgers minder geld kwijt zijn aan aflossing en geldschieters minder gemakkelijk geld uitlenen.

Geldschieters klagen dat als dit wordt doorgevoerd, zij zich uit de markt zullen moeten terugtrekken en mensen die geld nodig hebben hun toevlucht zullen moeten nemen tot het illegale circuit, omdat banken meestal geen belangstelling hebben voor ‘kleine zaken’.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »