Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Amerika en bondgenoten plegen oorlogsmisdaden in Syrië, zegt ministerie

 7 augustus 2017 

    Print       Email

De Amerikaanse coalitie maakt zich schuldig aan wreedheden tegen burgers in Syrië. Zo worden brandbommen op Syrische burgers gegooid en werd een ziekenhuis gebombardeerd.

De beschuldigingen komen van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken en staan in twee brieven waarin het ministerie opnieuw oproept de “onwettige coalitie onmiddellijk te ontbinden”. De brieven zijn gericht aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) en aan de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad.

Het ministerie zegt dat de militaire alliantie, geleid door Washington, woonwijken en woningen van burgers bombardeerde.

Lees ook:

De coalitie schond ook het internationaal humanitair recht door witte fosfor in te zetten tegen “burgers in de provincies Raqqa, Hasaka, Aleppo, Deir Ezzor en andere Syrische steden”, meldt het Syrische nieuwsagentschap SANA.

Witte fosfor is een zelfontbrandende stof, die bij contact huid en vlees wegbrandt. Bij contact met de huid reageert de stof met het water in de huid, waardoor zeer diepe en ernstige brandwonden ontstaan.

Hiermee maken de Amerikanen en hun bondgenoten zich schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, zegt het ministerie. 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »