Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Bolt sluit imposante carrière af met gescheurde hamstring

 18 augustus 2017 

    Print       Email

Sprintkanon Usain Bolt haalde op Twitter uit naar de weifelaars die hem ervan verdachten dat hij de blessure die hij tijdens zijn afscheidsrace opliep, veinsde.

Bolt was zaterdag slotloper voor het Jamaicaanse team op de 4 x 100 meter estafette. Hij lag na een vrij langzame, op zekerheid genomen wissel, een meter of drie achter op zijn twee voorgangers toen hij al na een paar passen hinkend de strijd opgaf.

Vanwege die achterstand werd gespeculeerd dat hij simuleerde omdat hij het gat met de nummers 1 en 2 niet zou kunnen dichten.

Hij reageerde met röntgenfoto’s van een hamstringblessure en gaf daar een gedetailleerde uitleg bij: “Helaas heb ik een scheur van de proximale myotendineuze verbinding van de biceps femoris in mijn linker hamstring met gedeeltelijke retractie. Drie maanden herstel”, schreef hij. De tweets werden korte tijd later verwijderd.

Ploeggenoten van Bolt zeiden dat zij veel te lang moesten wachten voor zij aan de start konden. Hierdoor liep hun warming up mis: “,We moesten te lang wachten zonder kleren aan, in de tocht”, zei Justin Gatlin over het dramatische verloop van de race.

De wedstrijd werd gewonnen door Groot-Brittannië met een nieuw Europees record: 37.47.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »