Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Britten veroordelen steun Trump aan racisten

 17 augustus 2017 

    Print       Email

De Britse premier Theresa May wil niet zover gaan dat zij het bezoek van Donald Trump aan Groot-Brittannië afzegt, maar gaf hem wel flink van langs om zijn lauwe reactie op de terroristische aanslag in Charlottesville.

Bij de aanslag reed een witte racist in op een groep antiracisten. Daarbij kwam één persoon om het leven.

Trump weigerde het racistisch geweld expliciet te veroordelen en zei in een reactie dat hij zowel de racisten als de antiracisten veroordeelde.

“Ik zie geen gelijkwaardigheid tussen degenen die fascistische opvattingen verkondigen en degenen die zich tegen hen verzetten,” zei May.

“Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen in een verantwoordelijke positie om extreemrechts te veroordelen waar wij hen ook horen.”

Trump heeft veel aanhangers onder racistische groepen als de Ku Klux Klan, neonazi’s en ander extreemrechts. Hij zij dinsdag dat er onder zowel racisten als antiracisten “heel goede mensen” zitten.

Verschillende Britse politici keerden zich op Twitter tegen Trump. Sam Gyimah van May’s Conservatieve Partij schreef dat “de leider van de vrije wereld” zijn morele autoriteit verliest wanneer hij fascisme weigert te benoemen.

Ruth Davidson van de Schotse Conservatieven tweette dat Trump nazi’s, fascisten en racisten verdedigt: “Schande”, vond zij.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »